Bardzo lubię dodawać wiórki kokosowe do deserów, a jeszcze ich połączenie z ciasteczkami .. mmm pycha! 🙂 

Zaskocz bliskich nowymi smakołykami. 🙂

Składniki:

  • 150 g płatków owsianych – zmielonych/zblendowanych,
  • 60 g zmielonych migdałów,
  • 100 g mąki ryżowej – możesz dodać inną mąkę,
  • 40 wiórków kokosowych,
  • 3 łyżki miodu/cukru.

Przygotowanie:

  • wszystkie składniki mieszamy do uzyskania jednolitej masy,
  • na blachę na papier do pieczenia kładziemy kulki z masy i spłaszczamy je dłonią w odstępach od siebie,
  • piekarnik nagrzewamy do 180 stopni z termoobiegiem i pieczemy ciastka przez 12 minut,
  • kokosanki wyjmujemy z piekarnika, kładziemy na kratce do ostudzenia, a następnie dzielimy się z najbliższymi. 🙂

Uwielbiam takie połączenia – szybko i smacznie! 🙂

Po inne desery zapraszam Ciebie – tutaj.

ciastka kokosowe

ciastka kokosowe

Napisz komentarz