Bardzo lubię dodawać wiórki kokosowe do deserów, a jeszcze ich połączenie z ciasteczkami .. mmm pycha! 🙂
Zaskocz bliskich nowymi smakołykami. 🙂
Składniki:
- 150 g płatków owsianych – zmielonych/zblendowanych,
- 60 g zmielonych migdałów,
- 100 g mąki ryżowej – możesz dodać inną mąkę,
- 40 wiórków kokosowych,
- 3 łyżki miodu/cukru.
Przygotowanie:
- wszystkie składniki mieszamy do uzyskania jednolitej masy,
- na blachę na papier do pieczenia kładziemy kulki z masy i spłaszczamy je dłonią w odstępach od siebie,
- piekarnik nagrzewamy do 180 stopni z termoobiegiem i pieczemy ciastka przez 12 minut,
- kokosanki wyjmujemy z piekarnika, kładziemy na kratce do ostudzenia, a następnie dzielimy się z najbliższymi. 🙂
Uwielbiam takie połączenia – szybko i smacznie! 🙂
Po inne desery zapraszam Ciebie – tutaj.