Przepis nie tylko dla osób nie jedzących mięsa. 🙂

Zrób, spróbuj i przekonaj się jaka ta zupa jest przepyszna 🙂

Składniki

  • 250 g odsączonej białej fasoli z puszki,
  • 400 g papryki (najlepiej różnokolorowej)
  • 400 g pomidorów z puszki
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 200 ml bulionu
  • 100 g cebuli
  • ząbek czosnku
  • 20 ml oliwy z oliwek
  • przyprawy: majeranek , papryki słodkiej, sól, pieprz, cukier
  • do dekoracji i smaku natka pietruszki

Przygotowanie

  • cebulę i czosnek kroimy na małe kawałki i podsmażamy na oliwie z oliwek,
  • papryki myjemy i razem z pomidorami kroimy warzywa na małe kawałki,
  • do garnka wrzucamy podsmażoną cebulę z czosnkiem, pokrojone papryki, pomidory oraz dorzucamy koncentrat pomidorowy, wlewamy bulion i przyprawiamy – całość gotujemy 30 minut co jakiś czas mieszając,
  • do zupy dodajemy białą fasolę i gotujemy jeszcze przez 10 minut.

Podając zupę pamiętaj o natce pietruszki. 🙂

Napisz komentarz