Przepis nie tylko dla osób nie jedzących mięsa. 🙂
Zrób, spróbuj i przekonaj się jaka ta zupa jest przepyszna 🙂
Składniki
- 250 g odsączonej białej fasoli z puszki,
- 400 g papryki (najlepiej różnokolorowej)
- 400 g pomidorów z puszki
- 30 g koncentratu pomidorowego
- 200 ml bulionu
- 100 g cebuli
- ząbek czosnku
- 20 ml oliwy z oliwek
- przyprawy: majeranek , papryki słodkiej, sól, pieprz, cukier
- do dekoracji i smaku natka pietruszki
Przygotowanie
- cebulę i czosnek kroimy na małe kawałki i podsmażamy na oliwie z oliwek,
- papryki myjemy i razem z pomidorami kroimy warzywa na małe kawałki,
- do garnka wrzucamy podsmażoną cebulę z czosnkiem, pokrojone papryki, pomidory oraz dorzucamy koncentrat pomidorowy, wlewamy bulion i przyprawiamy – całość gotujemy 30 minut co jakiś czas mieszając,
- do zupy dodajemy białą fasolę i gotujemy jeszcze przez 10 minut.
Podając zupę pamiętaj o natce pietruszki. 🙂
