Widząc jak przypadła Wam do gustu pasta z tuńczyka, nie było innej opcji, niż kolejna propozycja na szybkie śniadanie. 🙂
A wiecie, że połączenie szybko i smacznie są moimi ulubionymi, więc tym bardziej polecam Wam nową propozycję na nową pastę. 🙂
Składniki
- 1 średnia makrela wędzona
- 4 jajka
- 1 łyżeczka majonezu
- 1 łyżeczka musztardy chrzanowej
- 10 g szczypiorku
- 10 g natki pietruszki
- sól, pieprz
Przygotowanie
- jajka gotujemy na twardo,
- w międzyczasie przygotowujemy makrele – czyścimy ze skóry, ości i dzielimy na małe kawałki,
- szczypiorek i natkę pietruszki siekamy i odkładamy,
- ugotowane jajka kroimy na małą kostkę, wrzucamy do miski, następnie dodajemy makrelę, majonez, musztardę chrzanową, szczypiorek, natkę pietruszki i doprawiamy solą i pieprzem,
- całość mieszamy do połączenia składników, próbujemy i ewentualnie ponownie doprawiamy,
- pastę chowamy do słoiczka i odkładamy do lodówki.
I kolejna propozycja na szybkie śniadanie gotowa 🙂
omentarze
Kurczę, aż ślinka leci jak się patrzy na zdjęcia. Potrafisz sprawić, że człowiek od razu zaczyna być głodny!
Uwielbiam takie szybkie i proste pomysły na dobre jedzenie. Do tego kawałek świeżego chrupiące chleba i taka pasta musi smakować rewelacyjnie. Kiedyś spróbuje 🙂
Samej makreli nie lubię, ale pastę z makreli uwielbiam 🙂 takie kulinarne zachcianki 😀
Osobiście wolę makrelę od tuńczyka.
Pasty na sałatki bardzo lubię i z przeisu skorzystam.
Uwielbiam pasy na kanapki. Dzisiaj będę robić pastę z suszonych pomidorów w oliwie, oliwek i jajek. Z Twojego przepisu też na pewno skorzystam. Pycha.
Kochana, jak się u Ciebie śłicznie zrobiło! 😀
A z przepisu chętnie skorzystam:)
Wypróbuję koniecznie! Bo lubimy zarówno makrelę, jak i jajka ?
Ojjj pasta rzeczywiście dobra! A zdjęcie sprawia, że od razu mam na nią ochotę 🙂