Widząc jak przypadła Wam do gustu pasta z tuńczyka, nie było innej opcji, niż kolejna propozycja na szybkie śniadanie. 🙂

A wiecie, że połączenie szybko i smacznie są moimi ulubionymi, więc tym bardziej polecam Wam nową propozycję na nową pastę. 🙂

Składniki

  • 1 średnia makrela wędzona
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy chrzanowej
  • 10 g szczypiorku
  • 10 g natki pietruszki
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  • jajka gotujemy na twardo,
  • w międzyczasie przygotowujemy makrele – czyścimy ze skóry, ości i dzielimy na małe kawałki,
  • szczypiorek i natkę pietruszki siekamy i odkładamy,
  • ugotowane jajka kroimy na małą kostkę, wrzucamy do miski, następnie dodajemy makrelę, majonez, musztardę chrzanową, szczypiorek, natkę pietruszki i doprawiamy solą i pieprzem,
  • całość mieszamy do połączenia składników, próbujemy i ewentualnie ponownie doprawiamy,
  • pastę chowamy do słoiczka i odkładamy do lodówki.

I kolejna propozycja na szybkie śniadanie gotowa 🙂

Pasta z jajek i makreli wędzonej

omentarze

Napisz komentarz