Krem karmelowy w wersji fit chodził już za mną od dawna. 🙂
Po kilku kombinacjach i różnych sposobach okazało się, że w bardzo krótkim czasie, z dosłownie 3 składników udało się stworzyć tzw. niebo w gębie. 🙂
Krem jest przepyszny i idealnie sprawdzi się do placuszków, naleśników i innych dań na słodko. 🙂
Składniki
- 150 g puszysty serek śmietankowy (np. delikate z biedronki – ma dobry skład),
- 20 g mleczka kokosowego,
- 20-30 g cukru kokosowego – od Ciebie zależy jaki słodki chcesz uzyskać krem.
Przygotowanie
- mleczko kokosowe nie może być sztywne i prosto z lodówki, musi odstać, aby było łatwiej połączyć je z pozostałymi składnikami,
- do miseczki nakładamy serek śmietankowy, mleczko kokosowe i cukier kokosowy i mieszamy, odstawiamy na 10 minut – aby cukier się rozpuścił, następnie ponownie mieszamy i gotowe. 🙂
Krem przekładamy w mały słoiczek i przechowujemy w lodówce. Smacznego 🙂
omentarze
Wygląda pysznie i pewnie można wykorzystywać go w różnych konfiguracjach
Pewnie wyjadłybyśmy wszystko prosto ze słoika i paluszkiem wylizały do czysta dno 😀
A to tytuł nie powinien być krem kokosowy?:D
Nie 🙂 Cukier kokosowy jest koloru brązowego, a w smaku przez to czujesz posmak karmelu.
Połączenie wszystkich składników daje Ci smak karmelu, a nie kokosa 🙂
Spróbuj i przekonaj się 🙂
<3 Mniam! Uwielbiam słodkości, więc wszystkie przepisy na zdrowe słodkości są dla mnie na wagę złota! 🙂