Krem karmelowy w wersji fit chodził już za mną od dawna. 🙂

Po kilku kombinacjach i różnych sposobach okazało się, że w bardzo krótkim czasie, z dosłownie 3 składników udało się stworzyć tzw. niebo w gębie. 🙂

Krem jest przepyszny i idealnie sprawdzi się do placuszków, naleśników i innych dań na słodko. 🙂

Składniki

  • 150 g puszysty serek śmietankowy (np. delikate z biedronki – ma dobry skład),
  • 20 g mleczka kokosowego,
  • 20-30 g cukru kokosowego – od Ciebie zależy jaki słodki chcesz uzyskać krem.

Przygotowanie

  • mleczko kokosowe nie może być sztywne i prosto z lodówki, musi odstać, aby było łatwiej połączyć je z pozostałymi składnikami,
  • do miseczki nakładamy serek śmietankowy, mleczko kokosowe i cukier kokosowy i mieszamy, odstawiamy na 10 minut – aby cukier się rozpuścił, następnie ponownie mieszamy i gotowe. 🙂

Krem przekładamy w mały słoiczek i przechowujemy w lodówce. Smacznego 🙂

omentarze

  1. pożeram strony Odpowiedz

    Wygląda pysznie i pewnie można wykorzystywać go w różnych konfiguracjach

    • Gonić Marzenia Odpowiedz

      Nie 🙂 Cukier kokosowy jest koloru brązowego, a w smaku przez to czujesz posmak karmelu.
      Połączenie wszystkich składników daje Ci smak karmelu, a nie kokosa 🙂
      Spróbuj i przekonaj się 🙂

Odpowiedz do ZAPOWIEDZ Cancel Reply