Nie wiem jak Wy, ale surówka do obiadu to nieodłączna dla mnie rzecz. 🙂 

A tym razem na niedzielny obiad wybraliśmy surówkę z selera. 🙂

Składniki

  • 0,5 kg selera,
  • 25 g rodzynek,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 2 łyżki śmietany,
  • sól, pieprz.

Przygotowanie

  • rodzynki zalać wrzątkiem i odczekać 15 minut,
  • seler zetrzeć na grubych oczkach lub wrzucić pokrojony na mniejsze kawałki do maszynki do tarcia,
  • seler wrzucić do miski, dodać rodzynki, majonez, śmietanę, sól, pieprz i całość wymieszać,
  • surówkę przed podaniem posmakować, ewentualnie doprawić.

Smacznego! 🙂

Surówka z selera

omentarz

  1. Bardzo lubię surówki,niekoniecznie do obiadu.Wielu warzyw nie mogę jeśc ze względu na moją chorobę tarczycy,ale akurat seler tak.
    Lubię i seler i pietruszkę w każdej postaci,nawet na surowo.
    Surówka prosta i zdrowa.Jadam często.

Napisz komentarz