Nie wiem jak Wy, ale surówka do obiadu to nieodłączna dla mnie rzecz. 🙂
A tym razem na niedzielny obiad wybraliśmy surówkę z selera. 🙂
Składniki
- 0,5 kg selera,
- 25 g rodzynek,
- 2 łyżki majonezu,
- 2 łyżki śmietany,
- sól, pieprz.
Przygotowanie
- rodzynki zalać wrzątkiem i odczekać 15 minut,
- seler zetrzeć na grubych oczkach lub wrzucić pokrojony na mniejsze kawałki do maszynki do tarcia,
- seler wrzucić do miski, dodać rodzynki, majonez, śmietanę, sól, pieprz i całość wymieszać,
- surówkę przed podaniem posmakować, ewentualnie doprawić.
Smacznego! 🙂
omentarz
Bardzo lubię surówki,niekoniecznie do obiadu.Wielu warzyw nie mogę jeśc ze względu na moją chorobę tarczycy,ale akurat seler tak.
Lubię i seler i pietruszkę w każdej postaci,nawet na surowo.
Surówka prosta i zdrowa.Jadam często.