Uwielbiam ten okres, uwielbiam jak na targach, w warzywniaczkach jest tak kolorowo! Tak, tak mowa tutaj o sezonowych warzywach i owocach. 🙂

Jednym z moich ulubionych sezonowych warzyw to szparagi i dziś chcę Ciebie zaprosić na zrobienie z nich zupy krem! 🙂

zupa krem z zielonych szparagów

Składniki:

  • 1,5 litra bulionu warzywnego lub mięsnego,
  • 2 pęczki zielonych szparagów,
  • 3 ziemniaki,
  • sól, pieprz.

Przygotowanie:

  • ziemniaki obieramy, kroimy na kostkę, zalewamy je gotowym bulionem i gotujemy do miękkości,
  • dodajemy umyte szparagi – pamiętajcie o usunięciu twardych końcówek i dalej gotujemy, aż będą miękkie,
  • całość blendujemy, chwile gotujemy, smakujemy i ewentualnie doprawiamy ulubionymi przyprawami.

Szybko i zdrowo – idealne połączenie! Smacznego! 🙂

zupa krem z zielonych szparagów

Napisz komentarz