Uwielbiam ten okres, uwielbiam jak na targach, w warzywniaczkach jest tak kolorowo! Tak, tak mowa tutaj o sezonowych warzywach i owocach. 🙂
Jednym z moich ulubionych sezonowych warzyw to szparagi i dziś chcę Ciebie zaprosić na zrobienie z nich zupy krem! 🙂
Składniki:
- 1,5 litra bulionu warzywnego lub mięsnego,
- 2 pęczki zielonych szparagów,
- 3 ziemniaki,
- sól, pieprz.
Przygotowanie:
- ziemniaki obieramy, kroimy na kostkę, zalewamy je gotowym bulionem i gotujemy do miękkości,
- dodajemy umyte szparagi – pamiętajcie o usunięciu twardych końcówek i dalej gotujemy, aż będą miękkie,
- całość blendujemy, chwile gotujemy, smakujemy i ewentualnie doprawiamy ulubionymi przyprawami.
Szybko i zdrowo – idealne połączenie! Smacznego! 🙂