Lubię to ciasto, a wiecie czemu? 🙂
Bo nie dość, że jest bardzo smaczne to wykonanie jest banalne i szybkie. 🙂
Składniki:
- 2 banany,
- 60 g jogurtu naturalnego,
- 40-50 g cukru kokosowego/ksylitolu/stewii
- 1 jajko,
- 30 ml oleju kokosowego,
- pół łyżeczki proszku do pieczenia,
- 2 łyżki kakao,
- 30 g zmielonych migdałów (mogą być inne orzechy),
- 50 g mąki ryżowej,
- szczypta soli.
Przygotowanie:
- wszystkie mokre składniki mieszamy w robocie kuchennym albo używamy miksera,
- dorzucamy pozostałe suche składniki, mieszamy i wrzucamy do blachy,
- piekarnik nagrzewamy do 180 stopni z termoobiegiem i pieczemy ciasto około 40 minut.
Chwila, moment i gotowe – smacznego! 🙂