Lubię to ciasto, a wiecie czemu? 🙂

Bo nie dość, że jest bardzo smaczne to wykonanie jest banalne i szybkie. 🙂

Składniki:

  • 2 banany,
  • 60 g jogurtu naturalnego,
  • 40-50 g cukru kokosowego/ksylitolu/stewii
  • 1 jajko,
  • 30 ml oleju kokosowego,
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 2 łyżki kakao,
  • 30 g zmielonych migdałów (mogą być inne orzechy),
  • 50 g mąki ryżowej,
  • szczypta soli.

Przygotowanie:

  • wszystkie mokre składniki mieszamy w robocie kuchennym albo używamy miksera,
  • dorzucamy pozostałe suche składniki, mieszamy i wrzucamy do blachy,
  • piekarnik nagrzewamy do 180 stopni z termoobiegiem i pieczemy ciasto około 40 minut.

Chwila, moment i gotowe – smacznego! 🙂

Ciasto bananowo czekoladowe

 

Napisz komentarz