Croissanty dobre i na śniadanie i na podwieczorek. 🙂 Delikatne ciasto francuskie z rozkoszną mleczną czekoladą. 🙂 Dostępne są w sklepach, w piekarniach, ale wiadomo najsmaczniejsze będą zrobione w domu przez nas samych! 🙂 

Ja wybrałam opcje mini croissancików, ale oczywiście wielkość jest dowolna.

  1. Kupiłam gotowe ciasto francuskie, przecięłam je na pół, a następnie wycięłam małe trójkąty.
  2. Do naszych trójkątów dodałam pół kostki mlecznej czekolady (możesz śmiało dodać całą 😉 ).
  3. Trójkącik z czekoladą zwijamy w rulonik (zaczynamy od większej części).
  4. Croissanty kładziemy na papier do pieczenia na blachę.
  5. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni z termoobiegiem.
  6. Przed wrzuceniem rogalików do piekarnika pamiętaj, aby posmarować je jajkiem.
  7. Wrzucamy do piekarnika i pieczemy około 20-25 minut – aż się zarumieni. 🙂
  8. Po upieczeniu, odstawiam na chwilę croissanty do ostygnięcia, a następnie dziele się nimi z najbliższymi. 🙂

Kochani! Szybko, łatwo i przyjemnie! 🙂

Smacznego! 🙂

Croissanty z czekoladą Gonić Marzenia

Croissanty z czekoladą Gonić Marzenia

Croissanty z czekoladą Gonić Marzenia

Croissanty z czekoladą Gonić Marzenia

Croissanty z czekoladą Gonić Marzenia

Napisz komentarz