To jedno z takich dań, które nie wyobrażasz sobie zjeść inaczej niż oryginał, a jednak okazuje się, że ten dietetyczny zamiennik daje naprawdę radę. 🙂
Składniki
- jedna podwójna pierś z kurczaka (400 g),
- 200 g pieczarek,
- jedna mała cebula,
- przyprawy: papryka słodka, papryka ostra, sól, pieprz.
Przygotowanie
- pierś z kurczaka kroimy wzdłuż na kilka kotletów, rozbijamy, doprawiamy z dwóch stron przyprawami,
- pieczarki i cebulę obieramy, kroimy i dusimy na patelni,
- na środku kotletów układamy pieczarki wraz z cebulą, następnie pierś zawijamy i nabijamy wykałaczkami, albo związujemy nitką,
- devolaye wrzucamy do worka do pieczenia albo foli aluminiowej i pieczemy przez 25 minut w piekarniku nagrzanym wcześniej do 180 stopni z termoobiegiem ,
- w między czasie przygotowujemy dodatki – w naszym wypadku mix kasz oraz buraki. 🙂
I co jak Wam smakowało? 🙂