To jedna z tych przekąsek, gdzie robi się w mgnieniu oka, a jeszcze szybciej schodzi ze stołu. 🙂
Chrupiące nachos na ostro z ciągnącym się serem – pycha! 🙂
Składniki
- 300 g nachos – ja użyłam 150 g solonych i 150 g chilli i całość wymieszałam,
- 200 g sera – użyłam carskiego,
- kilka pokrojonych kawałków papryczki jalapeno.
Przygotowanie
- do naczynia żaroodpornego wrzucamy 150 g nachos, trzemy połowę sera i kładziemy kilka kawałków papryczki, następnie dorzucamy drugą połowę nachos, trzemy pozostałą część sera i kładziemy ponownie kilka kawałków papryczki jalapeno,
- całość wrzucamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 15 minut,
- przed podaniem posyp jeszcze delikatnie słodką papryką. 😉
Polecam jeść jeszcze ciepłe! Smacznego! 🙂