To jedna z tych przekąsek, gdzie robi się w mgnieniu oka, a jeszcze szybciej schodzi ze stołu. 🙂

Chrupiące nachos na ostro z ciągnącym się serem – pycha! 🙂

Składniki

  • 300 g nachos – ja użyłam 150 g solonych i 150 g chilli i całość wymieszałam,
  • 200 g sera – użyłam carskiego,
  • kilka pokrojonych kawałków papryczki jalapeno.

Przygotowanie

  • do naczynia żaroodpornego wrzucamy 150 g nachos, trzemy połowę sera i kładziemy kilka kawałków papryczki, następnie dorzucamy drugą połowę nachos, trzemy pozostałą część sera i kładziemy ponownie kilka kawałków papryczki jalapeno,
  • całość wrzucamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na 15 minut,
  • przed podaniem posyp jeszcze delikatnie słodką papryką. 😉

Polecam jeść jeszcze ciepłe! Smacznego! 🙂 

nachosy z zapiekanym serem i papryczkami jalapeno

nachosy z zapiekanym serem i papryczkami jalapeno

Napisz komentarz