Uwielbiam domowe “fast foody”, a szczególnie takie, gdzie nie trzeba dużo poświęcać na nich czasu. 😉
Tanio, szybko i smacznie! 🙂 To co, macie ochotę? 🙂
Składniki
- 0,5 kg ziemniaki,
- 2 łyżki oleju rzepakowego,
- przyprawa do ziemniaków,
- sól,
- opcjonalnie ketchup. 🙂
Przygotowanie
- ziemniaki obieramy, opłukujemy, suszymy,
- kroimy na podłużne kawałki (my zrobiliśmy karbowane), wrzucamy do miski, przyprawiamy i dodajemy olej,
- całość mieszamy, wrzucamy na papier do pieczenia na blachę i pieczemy w piekarniku w 200 stopniach z termoobiegiem przez 30 minut, gdzie po 15 minutach przemieszamy dodatkowo ziemniaki na blaszce, aby się dobrze wypiekły.
Jeść póki ciepłe i chrupiące. 😉 Smacznego! 🙂