Uwielbiam domowe “fast foody”, a szczególnie takie, gdzie nie trzeba dużo poświęcać na nich czasu. 😉

Tanio, szybko i smacznie! 🙂 To co, macie ochotę? 🙂

Składniki

  • 0,5 kg ziemniaki,
  • 2 łyżki oleju rzepakowego,
  • przyprawa do ziemniaków,
  • sól,
  • opcjonalnie ketchup. 🙂

Przygotowanie

  • ziemniaki obieramy, opłukujemy, suszymy,
  • kroimy na podłużne kawałki (my zrobiliśmy karbowane), wrzucamy do miski, przyprawiamy i dodajemy olej,
  • całość mieszamy, wrzucamy na papier do pieczenia na blachę i pieczemy w piekarniku w 200 stopniach z termoobiegiem przez 30 minut, gdzie po 15 minutach przemieszamy dodatkowo ziemniaki na blaszce, aby się dobrze wypiekły.

Jeść póki ciepłe i chrupiące. 😉 Smacznego! 🙂

A może macie ochotę na domowe frytki z batatów? 🙂 -> zapraszam tutaj.

Pieczone domowe frytki Pieczone domowe frytki

Napisz komentarz