Kto by pomyślał, że bataty są takie dobre. 🙂 Jedliście? Lubicie? A może dopiero chcecie spróbować?
Ja długo się wzbraniałam i w sumie teraz wiem, że zupełnie niepotrzebnie. 🙂 Na pierwszy posiłek z batatów wybrałam domowe frytki – wyszły super dobre i chrupiące!
Zachęcam do zrobienia i spróbowania. 😀
Składniki:
- bataty (ilość batatów zależy od tego jaką porcję chcesz uzyskać frytek),
- przyprawy – ja wybrałam sól, pieprz, cząber,
- oliwa z oliwy.
Przygotowanie:
- bataty umyć, obrać, pokroić na małe kawałki,
- nagrzać piekarnik do 180 stopni z termoobiegiem,
- na papier do pieczenia, na blaszce wrzucamy nasze frytki, polewamy delikatnie oliwą z oliwek oraz posypujemy ulubionymi przyprawami – ja użyłam soli, pieprzu i cząbru,
- frytki wsadzamy na 30 min.. i gotowe! 🙂
Prawda, że wyglądają przepysznie? 🙂
Dajcie koniecznie znać, jak Wam smakowały! 🙂
P.S. A jak się szybko je robi… 😉