Po intensywnym wysiłku ważne jest, aby organizm się zregenerował, dlatego trzeba pamiętać o dostarczeniu węglowodanów do 30 minut po treningu. Zamiast kupnych batonów, proponuję Ci zrobić swoje, domowe! 🙂

Składniki dla 5 batonów:

  • garstka płatków owsianych,
  • garstka płatków jaglanych,
  • garstka orzechów nerkowca,
  • garstka migdałów,
  • garstka siemia lnianego,
  • 1 łyżka miodu,
  • 3 łyżki masła orzechowego.

Wykonanie:

  1. Do garnka wrzucamy miód oraz masło orzechowe, gotujemy na małym ogniu.
  2. Suche produkty mieszamy – możesz je zblendować, ale nie musisz (ja zblendowałam).
  3. Suche produkty wrzucamy do garnka i mieszamy z miodem i masłem orzechowym.
  4. Całość przerzucamy do naszej formy i wyrównujemy masę.
  5. Kolejno wrzucamy do lodówki na 2-3 godziny, a następnie kroimy na kawałki.

Szybko, przyjemnie i zdrowo! 🙂

P.S. Dla uzupełnienia odpowiedniej ilości węglowodanów po treningu, wystarczy jeden batonik! 🙂

Domowe batony potreningowe

Domowe batony potreningowe Gonić Marzenia

Write A Comment