Dawno nie było tutaj naleśników. 🙂

Myślałam, że nic nie przebije bezglutenowych naleśników z migdałami, ale jednak znalazłam bardzo dobrego konkurenta -> naleśniki z płatków jaglanych. 🙂

Składniki

  • pół szklanki płatków jaglanych,
  • 1 szklanka wrzątku,
  • 0,5 szklanki wody w temperaturze pokojowej,
  • 3 jajka,
  • opakowanie budyniu waniliowego (polecam również biszkoptowy).

Przygotowanie

  • płatki jaglane zalewamy wrzątkiem, mieszamy i czekamy aż się trochę ostudzą (około 30 minut),
  • dodajemy pozostałe składniki: wodę, jajka, budyń waniliowy i całość blendujemy do uzyskania jednolitej masy,
  • nagrzewamy patelnie, wlewamy chochle masy i na średnim ogniu smażymy naleśniki z dwóch stron – smażymy dłużej niż tradycyjne naleśniki.

A dodatki? Kto co lubi. 🙂

Ja uwielbiam połączyć je z twarogiem, jogurtem śmietanowym i dżemem truskawkowym. 🙂

Naleśniki z płatków jaglanych

Dajcie znać koniecznie jak Wam smakowały! 🙂

P.S. Macie ochotę na tradycyjne naleśniki? Tutaj również je znajdziecie. 🙂

Napisz komentarz