Dawno nie było tutaj naleśników. 🙂
Myślałam, że nic nie przebije bezglutenowych naleśników z migdałami, ale jednak znalazłam bardzo dobrego konkurenta -> naleśniki z płatków jaglanych. 🙂
Składniki
- pół szklanki płatków jaglanych,
- 1 szklanka wrzątku,
- 0,5 szklanki wody w temperaturze pokojowej,
- 3 jajka,
- opakowanie budyniu waniliowego (polecam również biszkoptowy).
Przygotowanie
- płatki jaglane zalewamy wrzątkiem, mieszamy i czekamy aż się trochę ostudzą (około 30 minut),
- dodajemy pozostałe składniki: wodę, jajka, budyń waniliowy i całość blendujemy do uzyskania jednolitej masy,
- nagrzewamy patelnie, wlewamy chochle masy i na średnim ogniu smażymy naleśniki z dwóch stron – smażymy dłużej niż tradycyjne naleśniki.
A dodatki? Kto co lubi. 🙂
Ja uwielbiam połączyć je z twarogiem, jogurtem śmietanowym i dżemem truskawkowym. 🙂
Dajcie znać koniecznie jak Wam smakowały! 🙂
P.S. Macie ochotę na tradycyjne naleśniki? Tutaj również je znajdziecie. 🙂